Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@07:06:37 GMT

پيشگيري و درمان اسهال کوچولوها در سفر

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۱۶۴۹۴

خبرگزاري آريا - اسهال نوزاد اسهال يکي از بيماري هاي شايعي است که نوزادان و کودکان به آن مبتلا مي شوند  اطلاعات کاملي در رابطه با بيماري هاي نوزادان در سفرها، در دسترس نيست اما با توجه به اطلاعات موجود بيماري هاي شايعي که نوزادان در سفر به آن مبتلا مي شوند به شرح زير است: * اسهال* […]

اسهال نوزاد
اسهال يکي از بيماري هاي شايعي است که نوزادان و کودکان به آن مبتلا مي شوند
 اطلاعات کاملي در رابطه با بيماري هاي نوزادان در سفرها، در دسترس نيست اما با توجه به اطلاعات موجود بيماري هاي شايعي که نوزادان در سفر به آن مبتلا مي شوند به شرح زير است:
* اسهال
* مشکلات پوستي مانند گزيدگي حيوانات و آفتاب سوختگي
* بيماري هاي همراه با تب مانند مالاريا
*  اختلالات تنفسي
* بيماري حرکت مانند درياگرفتگي
اگر والدين بخواهند همراه با نوزاد خود به سفر هاي خارج از کشور بروند حتما بايد با پزشک کودک مشورت کنند تا در صورت لزوم، نوزاد براي پيشگيري از بيماري ها واکسينه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انجام اقدامات پيشگيرانه و لازم براي نوزاداني که به بيماري هاي زمينه اي و مزمن دچارند نيز ضروري است.
بيماري هاي نوزادان در سفر
در ادامه به بيماري هايي که نوزادان در سفر به آن مبتلا مي شوند و روش هاي پيشگيري و درمان آن ها پرداخته شده است.
اسهال
اسهال يکي از بيماري هاي شايعي است که نوزادان و کودکان به آن مبتلا مي شوند. بدن کودکان در هنگام اسهال شدن به سرعت بي آب مي شود پس لازم است مراقبت هاي ضروري براي درمان کودک انجام شود.
بزرگ ترين خطري که کودکان را در صورت بروز اسهال و استفراغ تهديد مي کند کم آبي بدن است
پيشگيري
– تغذيه نوزاد با شير مادر بهترين راه براي پيشگيري از بيماري هاي مختلف مربوط به آب و غذا مانند اسهال است. در صورتي که تغذيه نوزاد از شير خشک است بهتر است شير خشک هميشگي نوزاد تهيه شده و همراه والدين به سفر برده شود، زيرا بدن نوزاد به آن نوع شير خشک عادت کرده است.
– آبي که براي مصرف نوزاد استفاده مي شود حتما بايد ضدعفوني شود. در برخي از کشور ها آب هاي معدني نيز مورد اطمينان نيستند و بهتر است جوشيده شوند.
اگر کودک به سني رسيده است که از غذاهاي بزرگسالان تغذيه مي کند بايد  غذاهاي داغ و کاملا پخته شده براي کودک مصرف شود. از مصرف ميوه هاي خام با پوست نيز پرهيز شود و حتما ميوه ها براي مصرف کودکان پوست کنده شوند. اگر سفر شما کوتاه است بهتر است که وعده هاي غذايي سالمي براي کودک خود از خانه همراه خود ببريد تا خيالتان از تغذيه کودک تان راحت باشد.
شستن دست
– در سفرها حساسيت بر روي شست و شوي دست و صورت بچه ها بايد خيلي بيشتر شود و پستانک و شيشه شير و هر چيزي که کودک با آن در تماس است با آب شرب شسته شود. درصورت مبتلا شدن کودک به اسهال حتما بايد در تعويض پوشک نوزاد و شستن دست هاي او دقت کافي صورت گيرد تا ديگر اعضا به اين بيماري مبتلا نشوند.
– در صورت نبودن آب پاک کردن دست و صورت کودکان با دستمال ها و ژل هاي ضدعفوني کننده، مي تواند چاره ساز باشد اما از آنجايي که همه ميکروب ها با اين کار از بين نمي رود به محض دسترسي به آب و صابون شستشو بايد صورت گيرد.

داروهاي ضد تهوع و اسهال
 مصرف اين داروها براي نوزادان و کودکان زير 12 سال توصيه نمي شود به جز در موارد استثنا که پزشک تجويز کند. زيرا مصرف اين داروها به دليل داشتن ساليسيلات ها مي توانند منجر به سندرم ري در کودک شود. مصرف داروي بيسموت ساب سالي سيلات براي کودکان زير 3 سال توصيه نمي شود.
مخدر هاي ضد اسهال
داروهاي مخدر ضد اسهال مانند لوپراميد و ديفنوکسيلات معمولا براي کودکان تجويز نمي شوند. مصرف لوپراميد براي کودکان زير 6 سال و ديفنوکسيلات براي کودکان زير 2 سال توصيه نمي شود. مصرف اين داروها به علت داشتن عوارض جانبي براي کودکان مناسب نيست.
آنتي بيوتيک ها
داروهاي ضدميکروبي براي درمان اسهال کودکان محدود است. در برخي موارد اسهال شديد روزانه 10 ميلي گرم آزيترومايسين به مدت سه روز تجويز مي شود.مصرف آزيترومايسين حتما بايد با تجويز پزشک صورت گيرد.
تب کودک
اگرچه مصرف فلوروکينولون ها در بزرگسالان براي درمان اسهال رايج است اما مصرف اين داروها براي کودکان توصيه نمي شود. سازمان غذا و دارو با توجه به نمونه هاي آزمايش شده بر روي حيوانات مصرف اين دارو را براي افراد زير 18 سال توصيه نمي کند. ممکن است در برخي موارد و عفونت هاي شديد پزشک اين دارو را براي کودکان تجويز کند.
ORS
بزرگ ترين خطري که کودکان را در صورت بروز اسهال و استفراغ تهديد مي کند کم آبي بدن است. والدين بايد در صورت ديدن علائم کم آبي در کودک به او محلول يا پودر ors بدهند. البته در صورت شديد بودن اسهال بايد حتما به پزشک مراجعه شود.

در برخي موارد اسهال شديد روزانه 10 ميلي گرم آزيترومايسين به مدت سه روز تجويز مي شود
 
علائم کم آبي
علائم کم آبي در کودکان به شرح زير است:
* اسهال خوني
*  تب بيشتر از 38٫6 درجه سانتي گراد
* استفراغ مداوم
پودر ORS و در دسترس بودن آن
به گزارش نبض ما، پودرهاي ORS در اکثر داروخانه ها موجود و در دسترس همگان هستند. اين پودر ها براي جبران آب از دست رفته بدن نوزاد و کودک استفاده مي شوند. اگر ors در دسترس نبود تا پيدا کردن آن حتما مايعات تميز و مورد اطمينان به کودک داده شود.
پودر هاي ORS بايد در آب جوشيده حل شده و مصرف شوند. دستورات مصرف آن ها به طور کامل روي بسته بندي آن نوشته شده است. محلول آماده ors را مي توان 12 ساعت در دماي عادي و 24 ساعت در فريزر نگه داشت.
پودر ors
کودکي که بدنش دچار کم آبي است براي خوردن ORS اشتياق نشان مي دهد اما بعد از مدتي که کم آبي جبران شود کودک ممکن است ORS را پس بزند که در اين صورت مي توان مايعات ديگر را جايگزين کرد.
در کودکاني که به طور همزمان اسهال و استفراغ دارند ممکن است با استفراغ ORS ها دفع شود لذا بايد در مقدار هاي کم و به صورت مداوم به کودک داده شود تا کم آبي بدن وي جبران شود. در صورت کم آبي شديد بدن و بي حالي کودک قادر به خوردن ors نخواهد بود، لذا بايد در اولين فرصت به پزشک مراجعه شود.
دوز مصرف ORS
در کودکان کمتر از 10 کيلوگرم که کم آبي بدن آن ها خفيف تا متوسط است معمولا مصرف 60 تا 120 ميلي ليتر و کودکان بالاي 10 کيلوگرم مصرف 120 تا 240 ميلي ليتر براي هر دوره اسهال و استفراغ توصيه مي شود.
در مطلب بعدي درباره مشکلات پوستي نوزادان و کودکي مانند گزيدگي حيوانات و آفتاب سوختگي صحبت مي کنيم.
ني ني بان
اخبارمرتبط :
بيماري اسهال در شيرخواران
اسهال کودکان و راه هاي درمان آن
تغذيه مناسب براي کودک مبتلا به اسهال
اسهال در رده سني کم

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۱۶۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، کارگاه آموزشی مدیریت بحران با موضوع:«آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا» با حضور مدیر و کارکنان جهاد کشاورزی، دهیاران و کارشناسان شرکتهای خدمات مشاوره ای فنی و مهندسی کشاورزی شهرستان میاندوآب و با مشارکت کارشناسان شبکه دامپزشکی و بهداشت و درمان این شهرستان برگزار شد.

در این دوره آموزشی مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره به اهمیت پیشگیری و مقابله با بیماری هاری در راستای جلوگیری از به خطر افتادن سلامت جامعه، هاری را یکی از مهلک‌ترین بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان دانست.
رضا مقدم با قدردانی از تعامل سازنده و مشارکت دهیاری ها، کارشناسان دامپزشکی و شبکه بهداشت و درمان شهرستان در راستای پیشگیری و کنترل این بیماری، بر ضرورت واکسینه کردن سگهای دارای صاحب و نگهبان گله در سطح روستاها تاکید کرد.

گفتنی است در این کارگاه آموزشی علائم بیماری هاری در حیوانات و انسان، نحوه سرایت و انتقال بیماری، راه های پیشگیری و کنترل بیماری، انجام اقدامات لازم و مراقبت‌های بهداشتی از فردی که توسط حیوان هار دچار گاز گرفتگی شده است، تشریح شد.

در ادامه کارشناس شبکه بهداشت و درمان شهرستان میاندوآب به بیان مطالبی درخصوص علائم بیماری وبا، راه های انتقال، پیشگیری و درمان این بیماری پرداخت.

دیگر خبرها

  • آنچه باید درباره آسم بدانیم/ از باورهای غلط تا راه‌های درمان
  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • پزشکیان: دولت به شرکت‌های دارویی ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد
  • پزشکیان : دولت به شرکت‌های دارویی ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد/ در درمان بیماری های خاص مانده‌ایم
  • درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد